Kostplan og styrketræning

Kostplan og styrketræning – det virker

Du har måske gået længe og tænkt over at du gerne vil tabe dig. Dette er muligt, hvis du blot bruger den rette kostplan og styrketræning – for det er noget der virker.

Der hvor mange går galt, når de vil tabe sig, er at de ikke holder øje med hvad det er for noget mad som de indtager. Ofte kommer de til at spise for mange kalorier, end de kan nå at forbrænde i løbet af en dag.

Man skal dog være ekstra opmærksom på at der er en hårfin grænse mellem at spise sundt og så slet ikke spise. Det kan ALDRIG betale sig at sulte sig selv.

Mange går op i at det tal som der kommer frem på vægten blot skal være så lavt som muligt, og det er ikke altid lige sundt.

Få det overflødige fedt til at blive en muskelmasse med den rette kostplan og styrketræning

Som vi lige har nævnt, så tænker folk primært på at talle blot skal blive mindre. Du har dog muligheden for at bruge det fedt, som vi vil kalde for det overflødige fedt, til at noget godt, nemlig at få opbygget en muskelmasse.Opnå hurtigt vægttab med kostplan og styrketræning

For at få opbygget en muskelmasse kræver det at du har masser af kalorier. Har du underskud af kalorier, enten fordi du ikke spiser nok, eller det rigtige, kan det hurtigt blive svært at få mange muskler.

Når du skal i gang med at lave styrketræning, kræver det også at du har forstand på at lave en træningsplan. Har du ikke dette, kan du melde dig ind i det lokale fitnesscenter, og derfra få nogle rabatter på de mange personlige trænere de har tilknyttet deres center.

En personlig træningsplan indeholder nemlig mere end hvad du blot skal gøre. Hvis du træner og træner, men ikke føler dig motiveret til det, kan du hurtigt falde af pinden igen. En personlig træner kan også hjælpe dig med dette, ved at holde motivationstaler og lignende, som gør at du får lyst til at blive ved.

Når du skal vælge en personlig træner er det dog vigtigt at du undersøger hvilke muligheder der er. Sørg altid at få den personlige træner som har den bedste undervisning bag sig, da det kan betyde alt – for at sige det mildt, kan det spare dig et par uger at træne rigtigt.

Når du har trænet og fået en høj muskelmasse vil det også betyde at din BMR stiger. Når din BMR stiger vil du i sidste ende komme til at forbrænde mere – også selvom du blot slapper af på sofaen. Undersøgelser har nemlig vist at folk der er i form kan brænde op til dobbel så meget af, som ellers.

Den rette kostplan kan også gøre meget for din krop

Når du skal i gang med at træne, skal du også sørge for at du har en rigtig kostplan, således at din krop får hvad den har brug for, hverken mere eller mindre.

At lægge en god kostplan kræver at du ved lidt om din krop, samtidig med at du kender alt hvad der hedder umættede fedtsyrer til kalorier. Ved du ikke dette gør du klogest i at undersøge emnet en smule eller langt bedre, få professionel hjælp, hos en personlig træner her.

Du behøver ikke at blive det næste biologiske geni, men lidt baggrundsviden vil gøre det nemmere for dig og muligvis give dig selv mere motivation, da du ved hvorfor du skal spise spinat med diverse.

Det første du skal tænke på når du laver en kostplan er at du får masser og varierede vitaminer sammen med proteiner. Nogle af de mange vitaminer som du kan vælge imellem tæller blandt andet tomat og agurk, men også de klassiske salater med.

At netop salat er med finder mange ironisk, da mange har brokket sig over salat gennem hele deres barndom :)!

Derudover er det også vigtigt at du får masser af fiberholdig kost.

Det næste punkt som du skal have med på din kostplan er proteiner. Proteiner er, som du nok ved, nemlig kød – og der må gerne være godt med kød, hvis du træner. Ja faktisk skal folk der træner spise mere kød end folk der ikke gør.

Mange har også den dårlige vane med at de skærer fedtet fra kødet, da det gamle ordsprog ‘Fedt feder’ stadig lever stærkt i befolkningen, især når det kommer til de unge piger.

Fedt kan dog være godt for dig når du styrketræner, da fedt kan være med til at opbygge en stærkere og meget bedre muskelmasse. Derudover har din krop bare brug for fedt – du bør derfor ikke skære det fra.