Sådan får du en sundere hverdag

Følgende indhold er sponsoreret

Hverdagen kan ofte være en udfordring, når vi gerne vil leve sundere. Uanset hvor godt vi får startet ud, når tiden og energien er til det, er der høj risiko for, at det hele falder tilbage i dårlige vaner, når hverdagens travlhed melder sig. Men heldigvis betyder sundt ikke nødvendigvis mere besværligt – læs med her, og find ud af, hvordan du får en sundere hverdag – på den nemme måde!

Ud med madpakken

Hensigten kan være god nok. Madpakken skal være sund og lækker, og det kan også fungere et stykke tid. Men der er en høj risiko for, at du bliver rigtig træt af at bruge tid på madpakken. Eller måske er der de dage, hvor du kommer lidt sent ud af sengen, og simpelthen ikke når det. Derfor er den sikre løsning på en sund frokost hver dag at have en frokostordning på dit arbejde. Med en frokostordning risikerer du aldrig at falde i den usunde, men nemme junkfood, fordi du ikke fik madpakken med. Se for eksempel hvilke muligheder der er for frokostordning i Herning ved at klikke her – Frokostordning Herning.

Spis en god morgenmad

Når frokosten er på plads, skal du selvfølgelig sørge for, at du ikke kommer til at falde i de usunde vaner før frokost. Derfor skal du spise en god og mættende morgenmad, der holder dit blodsukker stabilt helt til frokost. Eller tag et stykke frugt med, som du kan spise i løbet af formiddagen. Spis gerne grøntsager, gryn og protein til morgenmad. En fiber- og proteinrig morgenmad vil holde dig mæt længe, i modsætning til lyst brød eller en skål yoghurt, som giver hurtig energi, men som også hurtigt forsvinder igen. Det giver et pludseligt fald i blodsukkeret, som gør det let at blive fristet til at spise usunde snacks inden frokost. Planlæg eventuelt din morgenmad aftenen før, så du er sikker på, at det er let tilgængeligt og nemt at få spist rigtigt, selvom du har travlt.

Få motion ind hvor du kan

Det er altid en rigtig god ide at dyrke motion. Men det kan være svært at få tid og overskud til, i en travl hverdag. Derfor kan det være en god ide, at få lidt motion ind i hverdagen hvor du kan, uden det betyder du skal have mere ind i din dag. Det kan være små ting, som at vælge at tage trappen i stedet for elevatoren, lave et par squats mellem arbejdsopgaver, eller måske endda at cykle på arbejde, i stedet for at tage bilen. Alle små tiltag virker, og bliver til meget på den lange bane. Så tænk al den bevægelse ind i din hverdag, som du overhovedet kan komme i tanke om. Det giver også mere energi og glæde, og en hurtig dans til din yndlingssang, kan få dig op i gear, hvis du sidder og går lidt i stå foran computeren.

Med disse små tiltag, får du hurtigt en sundere hverdag, helt uden besvær!