Råd til en renere hud

Det, at mærke at du får flere og fere urenheder i en bestemt zone i ansigtet, er bare en irriterende følelse. Du vil næsten ikke gå ud for en dør med det i ansigtet, som du næsten ikke kan dække. Og når du er ved at have bugt med det, så kommer det igen. Det er ikke sjovt. Derfor vil vi i denne guide give dig nogle råd til, hvad du kan gøre for at få en renere hud.

Kost og motion

At fokusere på mad og motion har alle dage været godt for menneskers helbred og velvære. Det samme gælder i forhold til hudproblemer. Er du nær de 30 år, og har du stadig bumser, så skulle du måske overveje at se, om dine mad- og motionsvaner trænger til en finpudsning. Får du for eksempel en ordentlig frokost på arbejde, eller kunne det være bedre? Og kunne du samtidig blive bedre til at undgå madspil, så kan du læse mere her.

 

Vælg grøntsager, da de er med til at rense dit blod for de stoffer, der giver uren hud. Derudover bør du drikke masser af vand, som holder huden sund. Også frugt og bær er godt for hudens elasticitet. Fisk bekæmper urenheder og betændelse, så det er særdeles godt for huden. Skru desuden ned for pasta og brød.

 

Anvend naturlig produkter til hudpleje

Bruger du lige nu hudpleje produkter, som indeholder masser af parfume og farvestoffer, så kan det gøre mere skade end gavn for huden. Anvend i stedet naturlige pleje som krokodilleolie eller kokosolie, som giver en sund hud.

 

Brug koldt vand

Det er fristende at bruge varmt vand på huden, men faktisk viser det sig, at koldt vand er godt at benytte efter et bad. Brug det i ansigtet efter badet. Det vil få blodkarrene under huden til at trække sig sammen, og det bevirker, at irritation og inflammation mindskes.

 

Ikke pil i huden

Du har måske fanget dig selv i, at du sidder og piller i en bums eller bare gnider dig selv i ansigtet. Eller du presser bumserne ud. Det skal du så vidt det er muligt forsøge at undgå. For ved at pille i huden med bakterier på hånden og at presse bumser ud, vil bakterierne sprede sig.