Alt du skal vide om elcykler

Følgende indhold er sponsoreret

Elcykler er indenfor en årrække blevet uhyre populære, og i mange større byer tjener de som et reelt alternativ til en bil. En elcykel er en hurtig og miljøvenlig måde at komme rundt i byen på, og er både mindre i størrelse og mere behændig at komme rundt på end en bil, og man skal som elcykel-ejer ikke tænke på benzin eller parkering. Med elcyklers stigende popularitet kommer også et stadig større udbud, og det betyder, at der er mange forhold du skal have for øje, hvis du påtænker at erhverve dig en elcykel. Elcykler kommer nemlig i et væld af forskellige størrelser og batterier, og varierer meget i topfart. Nogle elcyklers motor gør tillader cyklen at køre op mod 45 kilometer i timen, hvor almindelige elcyklers motor ’kun’ tillader en tophastighed på 25-30 kilometer i timen.

Køb billige elcykler hos e-bikes

Derfor er elcykler så populære

Som beskrevet ovenfor, så er elcykler blevet meget populære indenfor en årrække, og det anslås, at cirka 13% af de 55 tusind solgte cykler sidste år var elcykler. Men hvorfor er elcykler så populære? Det skyldes i høj grad det faktum, at det i storbyer sjældent er bilen, der er det mest effektive transportmiddel. I en storby opvejer omkostningerne og besværet forbundet ved at have en bil sjældent fordelene ved for eksempel en elcykel, og det er formentlig af den grund, at elcyklers popularitet for opadgående. Hvor der ved ejerskab over en bil kommer udgifter til indkøb af bilen, benzin, reparationer, parkering, mm., er udgifterne forbundet ved at have en elcykel langt mindre, da en elcykels udgifter stort set består i punkterede dæk og forbrug af strøm i forbindelse med opladning.

Vælg din elcykel med omtanke

Som med så meget andet, så skal man være opmærksom på kvalitet. Det gælder også, når man skal købe en elcykel, og på et stort og stadig større marked, er det ekstra vigtigt at holde øje med kvaliteten. Dog er det bestemt ikke umuligt at finde billige elcykler med en fantastisk kvalitet. Det er et spørgsmål om at sondere markedet og være opmærksom på f.eks. batterikapacitet og batterikvalitet. En elcykels rækkevidde pr. opladning afhænger af batterikapaciteten og batterikvaliteten i forening. Men et batteri med en stor kapacitet vejer også mere end et lille batteri med en lille kapacitet, og du burde derfor gøre op med dig selv, hvad dit behov er.