Sådan opnår du dine nytårsforsæt med sunde produkter!

2018 nærmer sig med hastige skridt – hvilket for rigtig mange danskere betyder at vi vil forsøger at ændre på nogle af vores vaner. Dette er ofte lig med at der planlægges en masse nytårsforsæt, som kan være en rigtig god start på en bedre og ikke mindst sundere livsstil. At være sund giver mere energi til kroppen, hvilket gør at vi kan levere bedre som menneske og være bedre for vores omgivelser. At fejle sit nytårsforsæt er faktisk mere normalt end at gennemføre det – faktisk er det kun omkring 23% af danskere, som rent faktisk lever op til deres egne forventninger og derved klarer deres nytårsforsæt, uanset om det er at stå en time før op hver dag, eller om det måtte være at kvitte tobakken.

Det kan være svært at nå sine mål for det nye år – selvfølgelig varierer det markant af sværhedsgraden du har valgt at sætte på dine mål. Hvis du har som mål at stå en time før op hver dag, så er det blot et spørgsmål om en kortere periode at bide tænderne sammen og blot stå op når vækkeuret ringer. Har du derimod sat dig et mål om et rygestop, eller at du vil i fitness X antal gange i ugen, så kræver det dog lidt mere af dig selv.

Kommittent er nøglen!

Et af de bedste tips til at opnå sine mål er at dele dem med andre. Hvis du har motivationen samt lysten til at opnå et varigt rygestop, så vil det være en fordel for dig at dele dette mål med dine bekendte, måske din kæreste. Jo flere som du fortæller, at du stopper med at ryge fra det nye år, jo sværre bliver det også for dig at give op på dette mål – altså, du kommitter dig markant mere til at gennemføre dit mål, som hvis det kun er dig selv der ved at et rygestop kunne være undervejs.

Forestil dig hvis du fortæller din familie, at du vil tabe dig 10 kg i 2018 – så føler du også pludseligt et ansvar overfor disse mennesker, fremfor hvis ingen var bekendt med dit ønske om et vægttab. På denne måde har du nemmere ved at motivere dig selv til at arbejde hen mod målet.

Det kan selvfølgelig være svært, hvorfor der også findes en masse hjælpemidler til dig. Hvis det er et rygestop du drømmer om, så kan du overveje at begynde med at dampe e-cigaretter, da dette kan være en nemmere måde at skære ned på. Disse kan du hele tiden justere mængden af nikotin i, hvilket vil give dig en mærkbar fordel i kampen mod dit rygestop.

Hvis det er fitness, så kan du allierer dig med en personlig træner, som kan give dig nogle gode råd og skub i den rigtige retning – også her vil du opleve at du pludselig føler et ansvar for at levere resultater, fremfor hvis det kun var overfor dig selv.

Held at lykke med dine mål i 2018.