Løbetræning: Sådan bevarer du motivationen

Ligegyldigt om du allerede er godt i gang med løbetræningen, eller om du er en ny løber, kan du opleve, at motivationen vil svigte. Det er ærgerligt, for du får ikke meget ud af din træning, hvis den ikke er kontinuerlig.

Her får du derfor et par gode råd, som du med fordel kan bruge, hvis du vil lære, hvordan du bevarer din motivation.

Hold styr på din træning

Der findes en masse forskellige applikationer, som du kan downloade til din telefon. Blandt andet den danske Endomondo, der har opnået international anerkendelse. Med en app, der kan tracke din performance, vil du kunne måle, hvor hurtigt du løber, hvor langt du løber samt dele dine resultater med andre. Det kan virke motiverende.

Løb med musik i ørerne

Det er en god idé at løbe med musik i ørerne. Så virker løbeturen ikke så uoverkommelig, og du kan eksempelvis gøre det til en vane at lære ny musik at kende, imens du løber. Så er der også andre fordele ved det end udelukkende at løbe og komme i god form – især hvis du har et presset program i hverdagene, der ikke tillader, at du fordyber dig i ny musik. Du kan købe høretelefoner, der er gode at løbe med, hos LivingShop.dk.

Find en løbepartner

Hvis du har svært at finde motivationen til at komme ud at løbe, kan det være en fordel at finde en løbepartner. Det betyder nemlig, at du har andre, der regner med dig. Er der det, har du sværere ved at aflyse løbetræningen.

Det kan også være en god løsning at melde sig ind i en løbeklub. Det er altid en god idé at løfte i samlet flok.

Køb ordentligt løbetøj, der også ser godt ud

Det kan virke demotiverende, hvis du ikke føler, at du ser godt ud, når du løber. Samtidig skal det være så behageligt som muligt, når du er ude at løbe – og derfor er det vigtigt, at det løbetøj, du har, er noget, du både føler dig godt tilpas i, men også føler at du ser godt ud i.