Hvad er chiafrø godt for?

Eller måske nærmere: Hvad er chiafrø ikke godt for? For frøene, der måske ikke ser ud af meget, gemmer i særdeleshed på en masse gode egenskaber, og kan benyttes i et væld af sammenhænge.

chiafrø

Chiafrøet er næsten alt, hvad du behøver

Hvis ikke chiafrø allerede er dig bekendt, er de værd at vide noget om.

Chiafrø kan nemlig indgå i kategorien, et komplet kosttilskud, idet frøene indeholder alle 8 aminosyrer, vores kroppe har brug for, men ikke selv kan danne. De er fyldt med næringsstoffer, antioxidanter og fibre. Faktisk indeholder chiafrøet 4 gange så mange fibre som en hørfrø. Kalk vil du højst sandsynligt heller ikke mangle, da frøene indeholder 6 gange mere kalk, end der findes i sødmælk. Værd at nævne om frøenes evner og indhold er,omega-3 fedtsyrer. De færreste har nok været i tvivl om, at omega-3 fedtsyrer nærmest kun står for gode ting og positivt kan påvirke din krop på mange punkter. Fisk og nødder er som bekendt en kilde hertil, men 1 gram chiafrø indeholder ikke mindre en 8 gange flere omega-3 fedtsyrer end 1 gram laks, så det er måske værd at overveje hvilken, der skal være din kilde til fedtsyrerne.

Hvor og hvordan inddrages chiafrø i kosten

Nok lyder dette lille frø næsten for godt til at være sandt, men ikke nok med, at det indeholder alt muligt godt for din krop, så er det også nemt at inddrage i kosten. Allerede er det muligt at købe bagværk med chiafrø fra mange forskellige forhandlere, og det er også nemt at lave selv. Og det gør bestemt ikke brødet kedeligere. Frøet suger masser af væske – op til 10 gange sin egen vægt. Frøene er mere eller mindre smagsneutrale, og kan også benyttes som en gele eller en topping på fx din morgengrød. De er endda at finde på de hotteste grødbarer rundt i landet, og efterhånden ikke svære at få fingrene i. Mængden af væske, chiafrø kan suge gør også, at man naturligt vil føle sig mæt i længere tid.