Sådan får du en sundere hverdag

Hverdagen kan ofte være en udfordring, når vi gerne vil leve sundere. Uanset hvor godt vi får startet ud, når tiden og energien er til det, er der høj risiko for, at det hele falder tilbage i dårlige vaner, når hverdagens travlhed melder sig. Men heldigvis betyder sundt ikke nødvendigvis mere besværligt – læs med her, og find ud af, hvordan du får en sundere hverdag – på den nemme måde!

Ud med madpakken

Hensigten kan være god nok. Madpakken skal være sund og lækker, og det kan også fungere et stykke tid. Men der er en høj risiko for, at du bliver rigtig træt af at bruge tid på madpakken. Eller måske er der de dage, hvor du kommer lidt sent ud af sengen, og simpelthen ikke når det. Derfor er den sikre løsning på en sund frokost hver dag at have en frokostordning på dit arbejde. Med en frokostordning risikerer du aldrig at falde i den usunde, men nemme junkfood, fordi du ikke fik madpakken med. Se for eksempel hvilke muligheder der er for frokostordning i Herning ved at klikke her – Frokostordning Herning.

Spis en god morgenmad

Når frokosten er på plads, skal du selvfølgelig sørge for, at du ikke kommer til at falde i de usunde vaner før frokost. Derfor skal du spise en god og mættende morgenmad, der holder dit blodsukker stabilt helt til frokost. Eller tag et stykke frugt med, som du kan spise i løbet af formiddagen. Spis gerne grøntsager, gryn og protein til morgenmad. En fiber- og proteinrig morgenmad vil holde dig mæt længe, i modsætning til lyst brød eller en skål yoghurt, som giver hurtig energi, men som også hurtigt forsvinder igen. Det giver et pludseligt fald i blodsukkeret, som gør det let at blive fristet til at spise usunde snacks inden frokost. Planlæg eventuelt din morgenmad aftenen før, så du er sikker på, at det er let tilgængeligt og nemt at få spist rigtigt, selvom du har travlt.

Få motion ind hvor du kan

Det er altid en rigtig god ide at dyrke motion. Men det kan være svært at få tid og overskud til, i en travl hverdag. Derfor kan det være en god ide, at få lidt motion ind i hverdagen hvor du kan, uden det betyder du skal have mere ind i din dag. Det kan være små ting, som at vælge at tage trappen i stedet for elevatoren, lave et par squats mellem arbejdsopgaver, eller måske endda at cykle på arbejde, i stedet for at tage bilen. Alle små tiltag virker, og bliver til meget på den lange bane. Så tænk al den bevægelse ind i din hverdag, som du overhovedet kan komme i tanke om. Det giver også mere energi og glæde, og en hurtig dans til din yndlingssang, kan få dig op i gear, hvis du sidder og går lidt i stå foran computeren.

Med disse små tiltag, får du hurtigt en sundere hverdag, helt uden besvær!

Årsager til hårtab

Det kan koste hård på selvtilliden, hvis du som mand eller kvinde ikke længere har nok hårvækst og taber hår. Det kan ende med du får en måne, eller at du simpelhent mister dit hår på hovedet. Men hvad kan det dog skyldes, og kan du selv gøre noget for at komme problemet til livs? Hos Sladderbladet.dk kan du finde guides og hjælp til at komme problemet til livs. Der kan du læse om råd og vejledning, der kan hjælpe dig til bedre selvtillid og lækkert hår.

 

Udseendet betyder meget

Selvom det kan være svært at indrømme, så betyder udseendenet utroligt meget for en selv og for andre. Det er med til at skabe et førstehåndsindtryk, og håret har en væsentlig rolle i den fremstilling, der bliver lavet af os. Derfor kan det være utroligt problematisk at opleve hårtab, og derfor er det vigtigt, at du selv gør en indsats for så vidt, det er muligt at undgå hårtab. Og der er heldigvis nogle forslag til, hvad du kan gøre.

 

Du kan gøre enormt meget blot ved hjælp af din kost. Populært sagt siger man: ”spis dig til lækkert hår”, og det er fordi med den rette kost, kan du give dit hår gode forudsætninger for at blive pænt og flot. Sørg derfor for at få rigeligt med vitaminer og mineraler og undgå hårtab.

 

En andet ting du kan gøre, er at undgå stylingredskaber, såsom føntørrer og glattejern. Det er nemlig med til at skade sit hår og kan øge hårtabet. Det belaster dine hårrødder og skader derved dit hår. Du kan med fordel vente med at redde dit hår til, at det er tørt, fordi dit hår er mere sart, når det er vådt.

 

Derfor mister du håret

Der kan være mange årsager til, at du oplever hårtab. Men en af de primære årsager er bl.a. stress, hvor symptomerne kan være hårtab. Derfor kan det være en god indikator, hvis du oplever hårtab, at du har en periode, hvor du er stresset. Prioriter derfor din tid og sørg for, hele tiden at være opmærk på, hvordan dit hår udvikler sig.

Hav omtanke for din krop og for naturen

Det er vigtigt, at vi begynder at købe og forbruge med omtanke for at passe med på vores jordklode. En af måderne kan være at købe True Gyms bionedbrydelige tyggegummi.

Har du nogensinde smidt dit tyggegummi ud af bilvinduet eller spyttet det ud og ind i en busk? Hvis ikke, så er du sikkert næsten et enestående tilfælde. Der er nemlig utrolig almindeligt at smide med tyggegummi, som man smider med æbleskrog. Og det er et problem, for tyggegummi tager år om at blive nedbrydes, fordi det på ingen måde er naturligt. Det er faktisk lavet af mange af de samme ingredienser, som der bruges i produktionen af plastikflasker, lim og bildæk.

Derfor er det heller ikke kun naturen, der tager skade af tyggegummi. Det gør kroppen naturligvis også, fordi den også har brug for naturlige og nedbrydelige ting i munden og i maven, særligt hvis du kommer til eller med vilje sluger tyggegummiet. For vi er mange, der ikke vil undvære tyggegummiet, men der er heldigvis et alternativ til det unaturlige plastik-gummi-tyggegummi.

True Gym er tyggegummi fra naturlige kilder, og bag brandet står fire unge mennesker, der har startet en lille fabrik på Vesterbro i København. Det gjorde de, efter de fandt ud af, hvilke ingredienser tyggegummi består af. Men det var nemmere sagt end gjort at producere tyggegummi med samme funktion og smag, som det man kender, fordi det skulle produceres helt fra bunden. Ikke desto mindre lykkedes det efter hele 472 forsøg, og i dag fås det i tre forskellige smagsvarianter, nemlig lakrids og eukalyptus, ingefær og gurkemeje eller mint og matcha. Tyggegummiet er både vegansk, naturligt, og så er det bionedbrydeligt.

 

Vi gør så meget for at forbedre vores helbred – men husker vi fødderne?

Det er i dag meget populært at sørge for at huske på sig selv. Og derfor er der mange, der godt kan lide den sunde livsstil, hvor der er fokus på blandt andet økologiske råvarer og skønne naturprodukter, som alle er med til at forbedre det generelle helbered. Det giver os en bedre fysisk og en bedre psykisk tilstand, og vi får derved lettere ved at vedligeholde vores energi. Det betyder, at vi får mere mod på at kaste os ud i vores hverdag med et smil på læben. Og derfor er der ikke noget, der er mere vigtigt, end at vi husker på at behandle vores krop med omtanke. Men er det kun det indre, vi skal have fokus på. Vi kan jo lige så godt også sikre det ydre, således vi ikke belaster vores krop mere end højeste nødvendigt. Og netop derfor kan det være, at det er ved at være tid til, at du husker på, at du også har nogle fødder, der bærer rundt på dig hver dag og derfor belastes dagligt. Måske de også trænger til forkælelse?

Forkæl dine fødder med indlægssåler fra Align Footwear

Og det er faktisk noget, som du bør tænke noget mere over. Passer vi ikke på vores fødder, kan det nemlig have nogle voldsomme følgeskader, der kan føre til gener ikke blot i fødder og hæle, men i lige så høj grad i resten af kroppen. Vi kan for eksempel komme til at kæmpe med hælsporer, pronation og en nedsunken forfod, blandt andet hvis vi går i det forkerte fodtøj. Vores fødder har derfor brug for stabilitet og støtte, og det er ikke altid, at vores sko sørger for det. Det kan derfor være en fordel med nogle gode indlægssåler fra Align Footwear. Disse giver netop den støtte og stabilitet, der er behov for, og så er de også yderst stødabsorberende, hvorfor de nedsætter de hårde bump, der kan støde op gennem hele kroppen, hver gang vi tager et skridt.

Forebyg skader i hele kroppen

Det kan sænke de smerter, som vi kan komme til at kæmpe med i både ryg, skuldre og ben, hvis vi har det med at få ondt i vores fødder og hæle. Så faktisk er det lige meget, om du står meget op og går meget rundt i forbindelse med dit arbejde, eller om du er mere stillesiddende, vi bør altid behandle vores fødder med omhu og sørge for, at de har det godt. Dog er det ekstra vigtigt med nogle gode såler, netop når man går meget rundt og står meget op i det, man så belaster sine fødder en del mere, hver gang man tager et skridt. Find derfor nogle gode såler online på www.alignfootwear.dk, der kan hjælpe dig med at holde dine fødder sunde og resten af din krop frisk og husk på, at du skal have fokus på hele din krop, når du vil have et sundt helbred.

Sov dig til flottere hud

Søvnen er noget af det vigtigste for os, og det er ikke alle mennesker, der er opmærksomme på det. Søvn kan gøre os slankere, men det kan tilmed også give os flottere hud. Der er i den forbindelse ingen grund til at gå på kompromis med den seng, man har, for jo bedre, sengen er, jo bedre en nattesøvn vil man kunne få. En dårlig eller slidt seng kan have stor betydning for din nattesøvn. En ny seng kan dermed være en vigtig investering, men det er også en større en af slagsen. Hvis du overvejer at låne til din nye seng, kan du med fordel sammenligne dit lån herførst. At låne penge til en ny seng kan måske være noget af det bedste, du kan gøre for dig selv. Vi skal jo have det godt her i livet, og det handler derfor om, at vi må sikre de bedste betingelser for os selv. Når vi sover godt om natten, bliver livet bare bedre, for det betyder, at vi kan fungere endnu bedre om dagen. Huden bliver flottere, og hjernen kommer til at fungere bedre. At sikre sig selv en god nattesøvn er en investering i sig selv.

Hvilken seng skal du vælge?

Der findes et stort udvalg af senge derude, og det kan være svært at vælge, hvilken man skal have. Særligt hvis man har penge nok, eller hvis man har lånt penge til formålet, for så findes der jo ubegrænsede muligheder. Der er altid senge, der er mere populære end andre, men det er ikke ensbetydende med, at det er de bedste. Det handler først og fremmest om at finde en seng, der har en fast madras, for det er ikke godt for ryggen at sove på en madras, der er blød. Det handler også om at finde en seng, der kan holde i mange år, og i den forbindelse anbefaler vi til hver en tid, at man tager ud i en fysisk butik og prøver senge af. Det er alt for risikabelt at købe en seng på nettet, som man ikke har kendskab til. Heldigvis findes der rigtig mange gode sengebutikker derude, hvor ekspedienterne står klar til at hjælpe med de spørgsmål, man end måtte have.

Så meget skal du sove om natten

Når du har investeret i en seng, der er rigtig god, er det vigtigt, at du sover alle de timer, om natten, som du har brug for. Man siger, at et gennemsnitsmenneske har brug for mellem 7 og 9 timers søvn, men det er her også væsentligt at være opmærksom på, at søvn er en individuel størrelse, og at der ikke findes nogen facitliste for, hvor meget søvn den enkelte har brug for. Det handler om at prøve sig frem, og når du sover det antal timer, du har brug for, vil du også kunne se, at din hud bliver mere og mere smuk at se på. Du kan altid prøve dig frem ved at sove lidt mindre eller lidt mere, hvis du ikke har fået de resultater, du drømmer om. En ny seng er vejen til endnu mere livsglæde og vitalitet. Det må du ikke gå glip af.

Det skal du vide, inden du tager på løbeferie

Aktive ferier er en ferieform, som har vundet indpas. Dette hænger sammen med, at vi træner mere end før og herudaf er også behovet for at være aktive og træne på vores ferier opstået. Vi guider herunder til hvad du skal vide inden du tager på løbeferie.

Turen går til…

Der er et væld af muligheder, når det kommer til at vælge din destination. Hvis du er en erfaren løber, kan du med fordel tage til destinationer, som byder på bjergrige landskaber. Mens det for løberen, som er mere uerfaren, er en god idé at undersøge hvad de forskellige landområder har at byde på rent terrænmæssigt. På denne måde undgår man at ende ud med at skulle løbe i et terræn, som er alt for fysisk krævende. Destinationer, som egner sig godt til en løbeferie, er lande som Frankrig, Østrig og Spanien.

Går turen f.eks. til Frankrig kan du tage til Paris, der som storby med en god infrastruktur, egner sig godt til løb. Her får du både oplevet noget og løbet nogle kilometer. Her kan du se alt fra Louvre til Eiffeltårnet, løbe langs Seinen eller rundt om Versailles slottet. Med sit milde klima egner Østrig sig også godt til løb og hvis du har mod på det kan du tage kampen op med de østrigske alper og nyde den smukke natur. I Spanien kan du tage el Camino ruten og presse dig selv ekstra.

Det skal du have med

Hvad skal du egentlig medbringe på din løbeferie? Du har selvfølgelig styr på at medbringe dit yndlings- løbetøj og sko, men husk også på at medbringe løbetøj- og sko som passer til klimaet du rejser til. Det samme gælder selvfølgelig også ting som en løbekasket og solcreme som du ikke kan undvære hvis du planlægger at rejse til en solrig destination. På denne måde slipper du både for at blive forbrændt af solen, men sikrer dig også ved at skygge for solen med en kasket, imod solstik og dehydrering.

I denne forbindelse kan du med fordel også investere i et såkaldt væskebælte du kan spænde rundt om livet med flere små drikkedunke, så du får indtaget nok væske på turen. Du kan med fordel også medbringe en løbetrøje eller løbe T-shirt med en eller flere lommer hvor du kan medbringe en proteinbar eller lignende, så du kan få energi under dine løbeture. Hos Only Approved kan du få fingre i alt fra træningsudstyr, til proteinbarer og træningstøj til formålet.

Kom nemt og billigt afsted

Mange rejseselskaber udbyder nu såkaldte træningsrejser på træningshoteller hvor man f.eks. kan booke et ophold med fokus på løbeteknik, intervaller og langdistance. Du kan også selv finde og booke dig ind på et af disse træningshoteller eller træningsresorts. Ofte vil der være penge at spare herpå.

Du kan også nemt og billigt finde flybilletterne til din fortrukne destination ved at anvende en side som billige flybilletter, der samler alle flyrejser fra alle flyselskaber og præsenterer dig for de billigste.

CBD er et multifunktionelt naturprodukt

Ligger du søvnløs om natten, har du kroniske smerter eller depression? CBD-olie kan hjælpe på en del forskellige lidelser, der kan ramme kroppen. Så det kan være værd at prøve, hvis man har været igennem diverse andre medicinske eller andre typer behandlinger. CBD er et naturprodukt, hvor olien med CBD er trukket ud af cannabisplanten. Den kan lindre smerter, fordi den har antiinflammatoriske virkninger og sundhedsfremmende effekter. Og bare rolig, man bliver ikke skæv af at tage CBD, selvom det er en olie baseret på cannabis. CBD har ingen euforiserende effekt, da det aktiv, man påvirkes af, THC, har en meget lav koncentration i CBD. Så det er ikke farligt udover, at der er nogle få bivirkninger ved begyndelsen af brug af CBD.

 

Hvad kan CBD hjælpe mig med?

CBD-olie har mange forskellige effekter udover smertelindring. Hvis man begynder at tage CBD, kan det give mere overskud og energi i hverdagen. Det kan bruges til at hjælpe mod angst og depression mod at tale med en læge om det. Problemer som søvnløshed eller forstyrrelser af søvnen, træthed og fx manglende appetit kan også til dels afhjælpes med CBD. Og eftersom CBD har en anti-inflammatorisk effekt, kan det få musklerne til at slappe af. Det kan være en fordel for folk med nervesmerter, som kan forlænge søvnen herigennem eksempelvis.

Bivirkningerne kan være tynd mave, tør mund, svimmelhed eller hovedpine og måske koncentrationsbesvær eller reduceret hukommelse.

 

Hvordan tager jeg CBD?

CBD kommer enten i flydende form eller i pilleform. Der findes 3 koncentrationer; en mild, en normal og en stærk koncentration. Og når der nu er 3 forskellige niveauer, tænker du måske, at CBD kapsler og olie dosering lyder besværligt, men det er bare at skifte 1 dråbe stærk koncentration ud med 4 dråber mild koncentration eksempelvis. Og før effekt kan mærkes, går der måske 3-10 dage.

Make-up og hudpleje med holdningerne på plads

 

Brugen af make-up og hudpleje er på mange måder et tveægget sværd. Det giver mulighed for kosmetiske forbedringer og behandlinger samt forebyggelse af alskens hudproblemer. Det er derfor oftest i bedste mening, at vi benytter disse produkter. Men mange af disse produkter indeholder desværre en uforholdsvis stor mængde af diverse uønskelige tilsætningsstoffer.

Her er der tale om unødvendig parfume, parabener, æteriske olier eller generelt hormonforstyrrende stoffer. Alle disse tilsætningsstoffer bør vi undgå i vores produkter, hvilket er en regel, der følges stringent hos Nilens Jord.

Hudens velvære som prioritet

Når du benytter dig af produkter fra Nilens Jord, så fjernes det ambivalente omkring brugen af make-up og hudpleje. Her er der nemlig suverænt stort fokus på at fjerne disse unødvendige og sundhedsskadelige tilsætningsstoffer, mens du stadigvæk tilbydes et produkt af utroligt god kvalitet. Det er derfor ikke fordi, at Nilens Jord går på kompromis med selve kvaliteten – kvaliteten ligger nemlig ikke i disse sundhedsskadelige stoffer.

Når det derfor er muligt at anskaffe dig disse produkter på en facon, hvor de ikke længere er sundhedsskadelige, så kan der være god mening med det. Hudplejeprodukterne er i særdeleshed et godt sted at tage fat, da du helt selv kan gøre din huds velvære til en førsteprioritet.

Din hud om flere årtier

Når vi når alderdommen, så har vi den hud, vi fortjener. Måden vi behandler vores hud på, vil vi nemlig kunne se afspejlet i vores hud, når vi bliver ældre. Hvis du derfor er godt til at rense, desinficere, fugte og pleje din hud i dag, så vil du se resultaterne både på den korte sigt – men også på det helt lange sigt.

Derfor giver det rigtigt god mening at komme i gang allerede i dag. Når du kan benytte dig af hudpleje og make-up produkter, som ikke er sundhedsskadelige, så er det blot at komme i gang med at tage dig af din hud.

Urea cremer er effektive og yderst hjælpsomme for huden

De fleste stræber efter at have en fin, ren og spændstig hud, der tager sig flot ud, men også er sund. Dette er faktisk noget, man i nogen grad selv kan sørge for ved at pleje huden via. grundige rengøringer, brug af cremer og lignende. Det er faktisk meget undervurderet, hvor meget cremer egentlig kan hjælpe i forhold til at give en pæn og ren hud. Med cremer er det nemlig muligt at holde huden blød, styrke dens naturlige beskyttelse for eksempelvis bakterier og lignende, hvilket alt sammen giver en pæn, ren og ikke mindst sund hud.

Forskellige cremer med forskellige effekter

Der findes mange forskellige typer af urea cremer på markedet, som også vil have nogle forskellige effekter på huden. Eksempelvis vil nogle typer af cremer egne sig godt til at komme irritation og kløe i huden til livs, og en sådan type af creme kan altid være en fordel at have på lager, da man aldrig ved, hvornår der kan blive behov for det. Det gælder også om at få behandlet irritation og kløe i huden så hurtigt som muligt, således det ikke bliver værre, og det kan også være ganske ubehageligt med kløe og irritation. Andre cremer vil egne sig bedre i forbindelse med, at huden er blevet mere tør, hvor blødgørende cremer vil egne sig ekstra godt.

Cremer til de forskellige kropsdele

Det forholder sig ydermere således, at der er forskellige cremer, der egner sig godt til forskellige kropsdele på kroppen. Der findes eksempelvis cremer til henholdsvis hænder, fødder, ansigt og den øvrige del af kroppen, og det er vigtigt at vælge rigtigt her. Døjer man eksempelvis ofte med meget tørre hænder, kan det være en fordel, at man erhverver sig gode håndcremer, således man kan komme problemerne til livs. Er det derimod ansigtet, der har behov for creme, kan det være en fordel, at man finder en creme, der er udviklet til specifikt til brug i ansigtet.

Råd til en renere hud

Det, at mærke at du får flere og fere urenheder i en bestemt zone i ansigtet, er bare en irriterende følelse. Du vil næsten ikke gå ud for en dør med det i ansigtet, som du næsten ikke kan dække. Og når du er ved at have bugt med det, så kommer det igen. Det er ikke sjovt. Derfor vil vi i denne guide give dig nogle råd til, hvad du kan gøre for at få en renere hud.

Kost og motion

At fokusere på mad og motion har alle dage været godt for menneskers helbred og velvære. Det samme gælder i forhold til hudproblemer. Er du nær de 30 år, og har du stadig bumser, så skulle du måske overveje at se, om dine mad- og motionsvaner trænger til en finpudsning. Får du for eksempel en ordentlig frokost på arbejde, eller kunne det være bedre? Og kunne du samtidig blive bedre til at undgå madspil, så kan du læse mere her.

 

Vælg grøntsager, da de er med til at rense dit blod for de stoffer, der giver uren hud. Derudover bør du drikke masser af vand, som holder huden sund. Også frugt og bær er godt for hudens elasticitet. Fisk bekæmper urenheder og betændelse, så det er særdeles godt for huden. Skru desuden ned for pasta og brød.

 

Anvend naturlig produkter til hudpleje

Bruger du lige nu hudpleje produkter, som indeholder masser af parfume og farvestoffer, så kan det gøre mere skade end gavn for huden. Anvend i stedet naturlige pleje som krokodilleolie eller kokosolie, som giver en sund hud.

 

Brug koldt vand

Det er fristende at bruge varmt vand på huden, men faktisk viser det sig, at koldt vand er godt at benytte efter et bad. Brug det i ansigtet efter badet. Det vil få blodkarrene under huden til at trække sig sammen, og det bevirker, at irritation og inflammation mindskes.

 

Ikke pil i huden

Du har måske fanget dig selv i, at du sidder og piller i en bums eller bare gnider dig selv i ansigtet. Eller du presser bumserne ud. Det skal du så vidt det er muligt forsøge at undgå. For ved at pille i huden med bakterier på hånden og at presse bumser ud, vil bakterierne sprede sig.