Få et sundt vægttab med kosttilskud

Når du er på kur og dermed skærer kraftigt ned på dit kalorieindtag, kan du risikere at få for lidt næring. Det er blandt andet derfor, mange føler sig trætte og energiforladte, når de er på kur.

Hvis du ikke får de rigtige næringsstoffer, kan det både modvirke dit vægttab og skade din krop. Det er nemlig ikke for sjov, at vi skal sørge for at få en masse gode vitaminer gennem kroppen. Det hjælper både på energiniveauet, på at holde kroppen i gang og ikke mindst med at holde dine knogler og muskler sunde og stærke. Gode vitaminer er altså en meget større investering i din sundhed en et vægttab, så du må ikke gå på kompromis med vitaminerne, når du er på kur.

Heldigvis kan man i dag få alle slags vitaminer som kosttilskud, som du nemt og hurtigt kan spise sammen med din morgenmad. Nogle fås også som pulver, som du kan blande i smoothies eller yoghurt. Her gennemgår vi et par af de tilskud, det kan være en rigtig god idé at tage, når du er på kur.

Fiskeolie

Et af de officielle kostråd er ”Spis mere fisk”, og det vidner om, at vi danskere generelt spiser alt for lidt fisk. Det er en skam, for fisk indeholder mange sunde fedtsyrer og kan mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Derfor er fiskeolie et kosttilskud, som mange danskere ville have gavn af at tage, og det er måske også et af de mest udbredte. Det kan nemlig være svært at få nok fisk i kosten. Det skyldes blandt andet, at fisk kan være lidt dyrt. Hvis du er på kur, er der dog også en stor sandsynlighed for, at du har skåret fisken væk på grund af det høje fedtindhold.

Derfor kan fiskeolie være den helt perfekte løsning. Kapslerne er ofte smagsneutrale, så du ikke får en slem fiskesmag i munden fra morgenstunden. Samtidig er de billige og helt ”gratis” i kalorieregnskabet.

Et ekstra plus ved at spise fiskeolie i stedet for fisk er, at du slipper for de tungmetaller, der ophober sig i fiskene i havet på grund af forurening. Samtidig er du med til at mindske overfiskeriet, så vi også kan spise rigtige fisk i fremtiden.

Du kan blandt andet købe fiskeolie fra Eye-Q her. Det er en af de reneste olier på markedet, og den er til at betale.

Magnesium

Hvis du er kvinde, er du også i risiko for at mangle magnesium. Magnesiummangel opstår ofte under vægttab, fordi kroppen ikke får nok næring. Magnesiummangel dræner dig for energi, så det er ekstra vigtigt at sætte ind med tilskud, hvis du ikke får nok magnesium.

Magnesium har dog også betydning for mange andre ting i din krop. Man kan faktisk sige, at magnesium er kroppens benzin, som får alle processerne til at køre optimalt. Det bidrager for eksempel til en normal hjerterytme, holder nervesystemet ved lige og er med i dannelsen af hår og negle.

Kalk

Ligesom magnesium er kalk ofte i mangel, når man er på slankekur. Da kalk for eksempel findes i mange mælkeprodukter, kan det være en af de ting, du har skåret ned på. Heldigvis kan kalk både fås som tilskud og gennem rigtig mange sunde fødevarer.

Uanset hvor du er i dit liv, er det altid vigtigt at få rigeligt med kalk. Din krop sparer nemlig op til senere i livet, så jo mere kalk, du spiser gennem livet, jo bedre knogler får du. Det betyder, at du kan forblive aktive langt op i din alderdom.