Derfor skal du vælge en kapokdyne

Hvis man ikke har været inde og læse om, eller generelt har hørt om kapok før, kan dette ord lyde som en værre omgang volapyk – men det er altså et rigtigt ord. Kapok er en naturfiber af frøhår, som vokser inden i nogle kapsler på et træ. Kapok vokser på nogle kæmpestore træer, som er helt op til 70 meter høje, og som har over 3000 frøkapsler. Træerne findes i naturen i både Asien, Østafrika og Sydamerika, og vokser primært i regnskove. Trænerne vokser vildt, og dette er med til at gøre kapok til et 100% naturligt materiale, som er fremstillet uden sprøjtemidler og gødning.

God til allergikere

En dyne af kapok er ideel til allergikere. Naturfibrene kapok har et særligt bitterstof i sig som gør, at blandt andet støvmider ikke kan formere sig i madrasser, puder eller dyner af dette materiale. Hermed gør det kapok oplagt for folk, som er allergiske over for støvmider. Af helbredsmæssige årsager kan kapok anbefales til folk med allergier for andre typer dyner, da flere forskellige undersøgelser har vist, at kapok ikke fremkalder allergiske reaktioner. Det er også en stor fordel at blandt andet støvmider ikke kan leve i en dyne af kapok. Hermed kan allergikere sove trygt under deres dyne, uden at skulle frygte en allergisk reaktion.

God for børns søvn

En dyne eller en madras af kapok er et godt valg til dine børn. Naturmaterialet kapok virker i mange tilfælde temperaturregulerende. Derfor er en dyne eller madras i dette materiale aldeles rart at sove i, da man ikke på samme måde vågner op om natten og har det for varmt eller sveder. Kapok er kendt for at reflektere varmen på en ideel og rar måde, så du er sikret en god sovetemperatur under dynen. Dynen kan ligeledes anbefales til voksne, da den kan hjælpe med en bedre temperatur om natten, og hermed sikre en bedre nattesøvn.

Godt for miljøet

Ud over alle de fantastiske ting en dyne i kapok kan gøre for dit helbred og din nattesøvn, kan den fantastiske dyne også gøre en masse godt for miljøet. Kapok kan sammenlignes lidt med bomuld, som vokser frit i naturen. Derfor bliver der ikke brugt nogle kemikalier eller nogle former for gødning ved produktionen af kapok, ligesom materialet er fuldstændig nedbrydeligt i naturen. Dette gør at materialet er en del af det naturlige kredsløb, helt fra begyndelsen til afslutningen. Kapok er ikke en belastning for miljøet, og derfor kan du købe en dyne af kapok med god samvittighed.