Cykling er din vej til en sundere livsstil

I en tid hvor vi snakker rigtig meget om hvordan vi kan leve sundere, er det essentielt at kigge over på cyklen. Cykling er den nemmeste og måske en af de mest effektive træningsformer overhovedet. Ligeledes er det nemt at få inkorporeret i sin hverdag, eksempelvis ved at cykle til og fra på arbejde.

Cykling reducerer dit stressniveau

Når man snakker stress, kigger man både på positiv stress og negativ stress. Det giver lidt sig selv, at har man en negativ stress, mangler man som oftest overskud og har svært ved at få tingene gjort i løbet af en dag.

Det kan godt give en følelse af at man har rigtig travlt, uden rent faktisk at have det. Man arbejder utrolig inefficient, der svækker produktiviteten på ens arbejdsplads og på ens arbejdsmoral.

Derudover har vi også den positive stress faktor. Her har man som oftest rigtig travlt, men er god til at kapere flere forskellige bolde på en gang. Man nyder at der er noget at se til, og har overskud på den personlige front, men også på sin arbejdsplads.

Er du den opmærksomme kollega?

Man kan hurtigt fornemme på mennesker, i hvilken kategori de tilhører. Oftest er det ens arbejdsgiver eller kollegaer, der bedst kan kategorisere det enkelte individ. Det er meget vigtigt at man tager stress alvorligt, eftersom det efterhånden også er gået hen at blive en meget udbredt sygdom herhjemme i Danmark.

Netop derfor skal man gøre en indsats, for at forebygge disse eventuelle stresssymptomer. Forskning viser at frisk luft og motion, er en af de vigtigste parametre overhovedet. Dette gør sig gældende helt året rundt, da det er meget vigtigt, at man kan give selv plads i en travl hverdag.

En god måde at starte sin dag på, er at tage sin cykel på arbejdet. På den måde får man den friske luft og motion lige fra starten af, og man kan faktisk selv styre sit tempo.

Ligeledes hopper man på sin cykel på vej hjem igen om eftermiddagen, og på den måde sikrer man sig alene på disse to tuer mellem 45-60 minutters frisk luft. Dette afhænger selvfølgelig af hvor man bor henne, men det giver både overskud mentalt og fysisk i løbet af en arbejdsdag.