3 tips til at komme godt igennem vinteren

Vinteren er rundt om hjørnet, og for nogle betyder sygdomme og mindre energi. Men du kan godt komme igennem vinteren uden at blive ramt at for mange forkølelser og samtidig holde et godt energiniveau. Spørgsmålet er bare hvordan? Det har vi forsøgt at svare på i denne artikel.

Vask hænder en ekstra gang

Råd nummer et til at komme godt igennem vinteren, handler om at undgå forkølelse og influenza. Influenza og forkølelse er de to sygdomme, som er mest udbredte om vinteren, da de nemt smitter fra person til person.

For at undgå for mange sygedage, er det derfor en god idé, at prøve at undgå at blive smittet. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, men en ting som du kan gøre for at undgå smitte af begge sygdomme er at sørge for at vakse hænder jævnligt.

Forkølelse kan fx smitte ved at du giver hånd til en person der allerede har virussen. På samme måde kan Influenza også smitte via hænderne. Men hvis du sørger for at vaske dine hænder en ekstra gang, kan det være du er heldig at komme udenom for mange virusser.

Det er også en god idé, at vaske hænder jævnligt i forhold til andre smitsomme sygdomme som fx ringorm, der smitter fra person til person.

Hav en god fugtighedscreme klar

Om vinteren bliver vores hud udsat for koldere temperaturer, som vores hud bestemt ikke er glad for. Mange oplever derfor problemer med tør eller irriteret hud i vinterperioden.

Der er flere aspekter om vinteren, som er med til at gøre at vi får tør hud. Vejret med kolde vinde har en stor del at sige. Men tørt indeklima er også med til at give tør hud, samtidig med at hyppige bade med sæbe, kan fjerne hudens naturlige beskyttelse.

Men du kan forberede dig selv på vinteren ved at have en god fugtighedscreme klar. Med en god fugtighedscreme, kan du helbrede den tørre hud. Samtidig er en læbepomade også god at have i baghånden, da vores læber, ligesom vores hud hurtigt bliver tørre om vinteren. Og sprukne læber er bestemt ikke særlig rart.

Brug de rigtige kosttilskud

Et sidste råd, til at komme godt igennem vinteren, er at bruge de rigtige kosttilskud, som blandt andet kan være med til at sikre et godt energiniveau.

Om vinteren er der fx mange danskere der mangler D-vitamin, fordi vi blandt andet får D-vitamin fra solstråler, som der ikke er så mange af om vinteren. Symptomer på mangel af D-vitamin er blandt andet mangel på energi. Så hvis du oplever et lavere energiniveau om vinteren, kan det være en mulig løsning at tage et tilskud af D-vitamin.

Du kan samtidig kigge efter kosttilskud, som kan være med til at styrke dit immunforsvar om vinteren. Et kosttilskud som fx kan bidrage til dit immunforsvar er gurkemeje. Du kan både tage tabletter med gurkemeje, men du kan også bruge det som krydderi i forskellige retter og få det ind i kosten på den måde.

Et andet kosttilskud, som er vigtigt for at have et godt immunforsvar er fiskeolie. Fiskeolie har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer er gode til at styrke immunforsvaret og kan samtidig også mindske risikoen for blandt andet diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Mange danskere tager dagligt et tilskud af fiskeolie, da vi ellers primært kan få fedtsyrerne fra fed fisk, som det ikke er alle danskere der er lige vilde med at spise.

Hvis du sørger for at tage et par kosttilskud, for at holde dit immunforsvar oppe, kan det også være med til at holde sygdommene væk.